temàtica:

ciNE

Francisca Serviole Lloret

Ddins del fons documental del carrer de la cera, trobem la figura d'Antonio (Tonet), un artista polifacètic que va aparèixer als anys 50' i '60 en pel·lícules de l'època com a actor secundari.

Tenim registres gràfics de la seva activitat com a actor en serials televisius enregistrats a Barcelona.

 

Disposem d'una imatge curiosa que mostra el set de rodatge en la seva màxima esplendor.

José Amaya Pons, Cheliu o Cheli ens explica les anècdotes que estan darrere del rodatge. Després de participar en pel·lícules com Chacal, El gran rebel, La gran esperança blanca, Els tarantos o Casc blanc :

Jose Amaya Pons «Cheliu»

«Quan acabàvem de rodar, sortíem a sopar i va ser quan vaig conèixer Liz Tailor i Montgomery Cliff.

Un cop vam acabar el rodatge a altes hores de la nit i vam anar tots a sopar al 7 ports de Barcelona, ​​i allà vaig conèixer la que després va ser una gran amiga meva, l'actriu italiana Rosanna Schiaffino.»

Tenim coneixement d'aparicions en pel·lícules a la dècada dels '70 i '80 de persones de la comunitat gitana del carrer de la cera associades a la música rumba, que esperem recuperar i ampliar a l'arxiu documental.

Peret és qui s'emporta el palmell en aparicions en pel·lícules com a actor principal, sempre mostrant el seu vessant musical i carismàtic. De vegades compartint pantalla amb amics i companys a la vida real.

Una altra persona amb una llarga carrera artística és Mario Cabré. Nascut al carrer Aribau de Barcelona el 1916.

Amb una carrera artística que va des del seu treball al teatre, com a locutor de ràdio, actor de pel·lícules amb actors internacionals com Ava Gardner i la seva faceta com a torero.

 

Entrar al fitxer complet >>       

Tornar a la cerca temàtica >>

CatalanSpanish
compartir això
d'error: Atenció: AQUEST contingut està Protegit !!